Логин: Пароль: Реєстрація |

  1. Найкращі вбрання Золотого Глобуса +2016

    image
    Найкращі вбрання Золотого Глобуса +2016
  2. Найгірші вбрання Золотого Глобуса +2016

    image
    Найгірші вбрання Золотого Глобуса +2016
  3. Модні прикраси 2016 року

    image
    Модні прикраси 2016 року
  4. Готуємося до весни: модні аксесуари

    image
    Готуємося до весни: модні аксесуари
  5. Найкращі і найгірші вбрання минулого тижня (9-16 січня)

    image
    Найкращі і найгірші вбрання минулого тижня (9-16 січня)
  6. Ембер Херд і Сьюки Уотерхаус в комбінезоні Temperley London

    image
    Ембер Херд і Сьюки Уотерхаус в комбінезоні Temperley London
Вибір хутряної шапки

Вибір хутряної шапки

Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини

Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини

Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті

Думки про безглютенової дієті

Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...

Опубліковано : 29-09-2013, 23:53 | Категорія: Діти

Чекаємо дитину! Поради вагітним

Очікувння нродження дитини - особливий період у житті родини. Він прекрсний своєю невідомістю і згдковістю: дівчинк бо хлопчик, н кого буде схоже мля, як його нзвти. Але головне дитин повинн нродитися здоровою. Про це в першу чергу слід подбти бтькм.

Відомо, що під чс вгітності змінюється фізичний стн жінки, в її оргнізмі відбувються глобльні зміни, глибок перебудов, мобілізція всіх резервів. Серце, судини, печінк, нирки пристосовуються до нових вимог. Змінюється систем всіх видів обміну речовин - вуглеводного, білкового, вуглеводного, жирового, водного, мінерльного. Все спрямовне н формувння нового оргнізму. Н дному етпі свого існувння мти і дитя є єдиною біологічною системою.

Здоровий і првильний спосіб життя бтьків грють вжливу роль в успішному розвитку і нродження млюк. Н цю тему нписно величезну кількість книг, розроблені спецільні методики і тренінги, тому, мбуть, зупинимося н нйголовніших умов, що сприяють нродженню здорової дитини:

- не слід відклдти цей вжливий крок н більш пізні роки, тк як генетичний фон чоловіки і жінки може несприятливо змінювтися з віком (перенесені зхворювння, трвми тощо);

- тверезе зчття - перш умов повноцінного внутрішньоутробного розвитку;

- не приймти ліків без признчення лікря;

- повн відмов від куріння і вживння спиртних нпоїв під чс вгітності т годувння дитини груддю;

- системний і впорядковний спосіб життя, що включє досттній руховий режим мйбутньої мтері, зблнсовне хрчувння, збгчене вітмінми;

- спокійний емоційний стн мйбутньої мтері, як бчить турботу і відчувє дбйливе ствлення до себе з боку оточуючих;

- психологічн готовність жінки до мтеринств.

Розглянемо остннє умов доклдніше, тому що вон менш з все висвітлено в літертурі і предствляє певний інтерес.

Мйбутня мти відчувє певний стн, в ній розвивється яксь тємнич життя. Деякі жінки ствляться до свого стну легковжно, не змислюючись нд тим, що друє їм природ. Вони не придивляються, не прислухються, не нлізують свій стн і, звичйно, не нмгються встновити двосторонній конткт з економікою, що розвивється в них новим життям. А необхідно, щоб це було нвпки. Жінк повинн чутливо регувти н всі зміни, що відбувються з нею в цей період. Психологічн готовність жінки до мтеринств - це тонке відчуття влсної причетності до формувння нової життя, ктивну взємодію з нею, усвідомлене бжння стти мтір'ю.

Численні спостереження свідчть, про те, що якщо жінку, що чекє млюк, переповнює рдість і нснгу, то це нсолод передється дитині і позитивно познчється н розвитку його здібностей. Спрв в тому, що перебувючи ще в животі мтері у млюк починють прцювти оргни слуху, вестибулярний прт, розвивється нервов систем. Вчені встновили, що дитин не тільки чує стукіт мтеринського серця, ле й розрізняє, рдісно воно стукє бо клтє від почуття стрху, гніву і болю. Млюк чує її голос, зовнішні звуки, шуми і музику. У вгітних жінок різного роду емоції сприяють появі в крові біохімічних речовин. Вони проникють через плцентрний бр'єр (дитяче місце) і впливють н плід, виводячи його і нейтрльного стну. Ось чому млюк, перебувючи всередині мми, пізнє її рдість і смуток. Отже, мйбутня мти повинн остерігтися не тільки фізично несприятливих і небжних впливів, ле і оберігти своє дитя від емоційно негтивних ситуцій.

Рзом з ммою він відчувє і переживє, що приємно, що крсиво, що добре, і зрди нього мм повинн стти прекрсною і прекрсною, тто - перший, хто повинен ндихнути її і допомогти їй у цьому. Мйбутній ммі треб дивитися н все крсиве, слухти приємну музику, легко і крсиво ходити, блиснути своїми тлнтми.

Сьогоднішній рівень розвитку нуки дозволяє стверджувти, що мудр і турботлив природ підготувл мозок дитини до сприйняття світу ще в утробі мтері. Вчені помітили, що з першого дня смостійного життя дитин починє регувти н зовнішнє середовище тк, ніби він уже з нею знйомий.

Відомий експеримент з учстю 700 вгітних жінок, які спілкувлися зі своїми ще не нродженими дітьми. Бгто хто з цих дітей почли вимовляти перші слов вже в три-чотири місяці, в сім - ходити, близько року вільно вимовляти деякі вжкі слов. І тких експериментів і досліджень тисячі. Тому звднням номер один для мйбутніх мм є оточення себе позитивними переживннями від очікувного мтеринств, підвищення чутливості, тобто устновк н відчуття дитини усередині себе і ктивну взємодію з ним (розмов, спів, прослуховувння музики, перегляд мультиків тощо), і нрешті, цілеспрямовні зняття з урхувнням інтересів мми. Період вгітності не повинен бути псивним, глухим, темним не для мйбутньої мтері, не для розвивється в ній нового життя.

Хотілося б дти кільк вжливих порд мйбутнім ммм:

Перш порд - отримуючи естетичне здоволення і морльне здоволення від зіткнення з прекрсним, «ділитися» своїми відчуттями з дитиною, пм'ятючи, що він обов'язково відрегує н вші почуття. Необхідно перейнятися очікувнням нродження дитини, уявити перетворення, які відбувються з вми кожну хвилину, кожну мить протягом цих унікльних 9 місяців - великого тїнств створення людського життя.

Другий - шукти рдість у всьому, що вс оточує, і «друвти» цю рдість через себе дитині. І це, нсмперед крс людських відносин, просочених розумінням, любов'ю і добротою.

І, нрешті, третій - вдумливо, свідомо і дбйливо ствитися до свого стну протягом всієї вгітності. Вслухтися в себе, прояви міцніючої у вс нового життя, переймтися любов'ю до дитини, який поки ще вм не знйомий, ле вже безмежно доріг.

Узгльнивши все скзне, не хотілося б робити якихось висновків, крім одного: жінк повинн бути психологічно готов до мтеринств, чекти млюк з рдістю як див, до якого в першу чергу вон причетн см.
(голосів:1)


Інше не менш цікаве:
Поради щодо харчування для вагітних

Поради щодо харчування для вагітних

Існуючі думку, що вгітні жінки можуть їсти все без...
Що не роз'їсть під час вагітності?

Що не роз'їсть під час вагітності?

Всіх мйбутніх мтусь, безсумнівно, ціквить питння првильного...
Чи треба вчити дитину плавати?

Чи треба вчити дитину плавати?

Всі мленькі діти обожнюють воду, і вчити плвти крще з...
Як стимулювати мову у дитини

Як стимулювати мову у дитини

Спілкувння супроводжує нс протягом усього життя. І, як...
Коментарі
Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.
Правила організації бізнесу: торгівля трикотажем

Правила організації бізнесу: торгівля трикотажем

  Бізнес, пов'язаний з постачаннями і збутом...
Бізнес на веденні онлайн-блогів

Бізнес на веденні онлайн-блогів

  Інтернет займає дуже велику частину нашого...
Спека і дрес-код. Що надіти в офіс влітку?

Спека і дрес-код. Що надіти в офіс влітку?

Пощстило тим, у кого н роботі не встновлено...
Як вибрати гаманець з фен-шуй, який приваблює багатство і гроші

Як вибрати гаманець з фен-шуй, який приваблює

Бгто хто вже знє як слідчий првилми фен-шуй, щоб...