Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Японський чай і секрети його заварювання
В Японію чйний кущ і метод обробки його листя звезли з Китю. Японські чї, як і бгто китйські, є зеленими. Кожен окремий сорт японського чю володіє своїм оригінльним смком, несхожим ні н один смк в світі. Японські чї мють хрктерний трв'янистий присмк, до того ж у них більше вологи, ніж у китйських чях. Сме тому рекомендується зберігти японський чй в прохолодному місці. Н відміну від китйського пуеру, японські чї не врто довго зберігти.
Для приготувння японського чю зндобиться:
- Чйник для зврки;
- М'як вод;
- Японський чй.
Якщо ви хочете в повній мірі розкрити чудовий смк оригінльного японського чю, його слід првильно зврити. Як зврювти японський чй - це окрем нук. Щоб отримти спрвжню нсолоду від звреного првильно японського чю, використовуйте тільки м'яку воду для зврки. Якщо у вс вдом жорстк вод, можн пом'якшити її шляхом зморожувння. Для цього зморозьте воду в підходящою для цього ємності т приберіть білу непрозору середину з отримного льоду. Для зврки японського чю рекомендується взяти чйник з ситечком. Воно може бути досттньо великим, щоб чстинки листя потрпили в чшку. Це, звичйно, не принципово, ле цілком допускється. Чйник перед зврювнням необхідно прогріти. Оптимльн темпертур для зврки може відрізнятися, в злежності від сорту чю. Для одного з нйвідоміших сортів японського чю - сенч, оптимльн темпертур для зврки - в межх 55-80 грдусів. Чй генмйч (сенч змішний з рисом) зврюють при ткій же темпертурі. Гекуро - вищий сорт японського чю, зждє для зврки воду, нгріту до 50-60 грдусів. Як првило, чим сорт чю вище, тим нижче темпертур води, як необхідн для його зврки. Особливі цінителі японського чю воліють доводити воду до кипіння, потім остуджувти до необхідної темпертури бо змішувти воду кімнтної темпертури і окріп. Змішвши рівні чстини води кімнтної темпертури і киплячої води, ви отримєте воду з темпертурою 60 грдусів. Поклдіть чйне листя в зврник і злийте водою. Н 2 чйні ложки японського сенч зндобиться 150 мілілітрів води. Чй гекуро н тку ж кількість зврки вимгє 100 мілілітрів води. Почекйте деякий чс, поки чй звриться. Ззвичй японський чй нстоюється не більше двох хвилин. Чй сенч зврюють від однієї хвилини до півтор, чй гекуро - дві хвилини. Розлийте весь чй по чшкх, нічого не злишючи в зврювльному чйнику. Мйже всі сорти японського чю можн зврити по кільк рзів, збільшуючи темпертуру води при кожній новій зврці н десять грдусів. Не підходять для бгторзової зврки тільки обсмжений сорт чю ходзіч і порошковий мтчу.
Для приготувння японського чю зндобиться:
- Чйник для зврки;
- М'як вод;
- Японський чй.
Якщо ви хочете в повній мірі розкрити чудовий смк оригінльного японського чю, його слід првильно зврити. Як зврювти японський чй - це окрем нук. Щоб отримти спрвжню нсолоду від звреного првильно японського чю, використовуйте тільки м'яку воду для зврки. Якщо у вс вдом жорстк вод, можн пом'якшити її шляхом зморожувння. Для цього зморозьте воду в підходящою для цього ємності т приберіть білу непрозору середину з отримного льоду. Для зврки японського чю рекомендується взяти чйник з ситечком. Воно може бути досттньо великим, щоб чстинки листя потрпили в чшку. Це, звичйно, не принципово, ле цілком допускється. Чйник перед зврювнням необхідно прогріти. Оптимльн темпертур для зврки може відрізнятися, в злежності від сорту чю. Для одного з нйвідоміших сортів японського чю - сенч, оптимльн темпертур для зврки - в межх 55-80 грдусів. Чй генмйч (сенч змішний з рисом) зврюють при ткій же темпертурі. Гекуро - вищий сорт японського чю, зждє для зврки воду, нгріту до 50-60 грдусів. Як првило, чим сорт чю вище, тим нижче темпертур води, як необхідн для його зврки. Особливі цінителі японського чю воліють доводити воду до кипіння, потім остуджувти до необхідної темпертури бо змішувти воду кімнтної темпертури і окріп. Змішвши рівні чстини води кімнтної темпертури і киплячої води, ви отримєте воду з темпертурою 60 грдусів. Поклдіть чйне листя в зврник і злийте водою. Н 2 чйні ложки японського сенч зндобиться 150 мілілітрів води. Чй гекуро н тку ж кількість зврки вимгє 100 мілілітрів води. Почекйте деякий чс, поки чй звриться. Ззвичй японський чй нстоюється не більше двох хвилин. Чй сенч зврюють від однієї хвилини до півтор, чй гекуро - дві хвилини. Розлийте весь чй по чшкх, нічого не злишючи в зврювльному чйнику. Мйже всі сорти японського чю можн зврити по кільк рзів, збільшуючи темпертуру води при кожній новій зврці н десять грдусів. Не підходять для бгторзової зврки тільки обсмжений сорт чю ходзіч і порошковий мтчу.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.