Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Корисні властивості спаржі
Опубліковано : 13-08-2015, 08:45 | Категорія: Здоров'я
Цілющі властивості спаржі були відомі вже древнім грекам, римлянам і єгиптянам. Сезон спаржі короткий. Свіжі пагони спаржі з'являються в магазинах, як правило, в кінці квітня і початку травня, і зникають у липні. Щоб вживати спаржу круглий рік можна заморозити її. Спаржа містить 18 калорій в 100г, і має відносно високий вміст білка.

Її повинні включати в свій раціон жінки при вагітності, тому що спаржа містить багато фолієвої кислоти, яка необхідна для правильного розвитку плоду. Харчові волокна, які містяться в спаржі покращують перистальтику, бета-каротин і вітаміни С і Е надають позитивний вплив на стан волосся, шкіри та нігтів, очей, а кальцій і фосфор корисний для кісток і зубів.
Спаржа містить у своєму складі велику кількість калію і натрію, і має сечогінні властивості. З іншого боку, амінокислота глутатіон має антиоксидантні властивості, запобігає ріст ракових клітин і може запобігти розвитку хвороби Альцгеймера і серцево судинних захворювань, інсульту, діабету, астми.
Спаржа, протягом сотень років вважалася афродизіаком, так як вона може допомогти людям в підтримці хорошого сексуального здоров'я. Її корисно включати в раціон жінкам в період менопаузи, у зв'язку з наявністю фітоестрогенів, які можуть полегшити симптоми менопаузи. Біла спаржа найпопулярніша з усіх і містить багато цінних поживних речовин. Спаржа зелена відрізняється найвиразнішим смаком.
Фіолетова спаржа вважається вишуканою, але її найбільш важко ростити. У порівнянні з зеленої та білої вона має менше клітковини і більше цукру. Спаржа смачніше відварити або приготувати на пару, вона подається без надмірностей - хрустка і соковита. Можна також додати трохи оливкового масла і скропити лимонним соком. У такій формі це буде найбільш ефективний афродизіак.

Її повинні включати в свій раціон жінки при вагітності, тому що спаржа містить багато фолієвої кислоти, яка необхідна для правильного розвитку плоду. Харчові волокна, які містяться в спаржі покращують перистальтику, бета-каротин і вітаміни С і Е надають позитивний вплив на стан волосся, шкіри та нігтів, очей, а кальцій і фосфор корисний для кісток і зубів.
Спаржа містить у своєму складі велику кількість калію і натрію, і має сечогінні властивості. З іншого боку, амінокислота глутатіон має антиоксидантні властивості, запобігає ріст ракових клітин і може запобігти розвитку хвороби Альцгеймера і серцево судинних захворювань, інсульту, діабету, астми.
Спаржа, протягом сотень років вважалася афродизіаком, так як вона може допомогти людям в підтримці хорошого сексуального здоров'я. Її корисно включати в раціон жінкам в період менопаузи, у зв'язку з наявністю фітоестрогенів, які можуть полегшити симптоми менопаузи. Біла спаржа найпопулярніша з усіх і містить багато цінних поживних речовин. Спаржа зелена відрізняється найвиразнішим смаком.
Фіолетова спаржа вважається вишуканою, але її найбільш важко ростити. У порівнянні з зеленої та білої вона має менше клітковини і більше цукру. Спаржа смачніше відварити або приготувати на пару, вона подається без надмірностей - хрустка і соковита. Можна також додати трохи оливкового масла і скропити лимонним соком. У такій формі це буде найбільш ефективний афродизіак.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.