Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
М'ясо, тушковане в шоколаді
Опубліковано : 14-06-2015, 17:27 | Категорія: Хобі
Тим, хто любить самі незвичайні страви, в тому числі і, м'ясні, рекомендується приготувати м'ясо в шоколадному соусі. Звичайно, щодня таке блюдо готувати не вийде, зате на вихідних можна запросити в гості друзів і здивувати їх таким незвичайним блюдом.
М'ясо, яке було приготовлено в шоколадному соусі, набуває незвичайний, можна навіть сказати, вельми своєрідний смак. Більшість людей, які вперше чути про це блюдо, можливо, скажуть про те, що шоколад є поганим доповненням до м'яса, так як додасть йому солодощі. Насправді, солодким м'ясо, приготоване в шоколадному соусі, абсолютно не стає, зате воно набуває ароматний, абсолютно неповторний присмак шоколаду.
Для приготування м'яса в шоколаді знадобляться наступні компоненти:
- Бульйон м'ясний концентрований (чотири склянки);
- Какао порошок (дві ст. Ложки);
- Червоне сухе вино (половина склянки);
- Золотистий родзинки (половина склянки);
- Консервовані томати (360 г);
- Гіркий шоколад (половина плитки);
- Порошок чілі (одна ст. Ложка);
- Лист лавровий (дві шт.);
- Орегано сушений (05 ч. Ложки);
- Кориця мелена (одна ч. Ложка);
- Кмин (одна ч. Ложка);
- Борошно пшеничне (14 склянки);
- Стейк яловичий (32 кг);
- Олія оливкова холодного віджиму (три ст. Ложки);
- Часнику зубці очищені (п'ять штук);
- Оцет столовий (одна ч. Ложка);
- Стебла селери (дві штуки);
- Бульби картопляні (чотири штуки);
- Цибуля ріпчаста великий (одна штука);
- Морквина (три штуки).
Трохи підігріти один стакан міцного м'ясного бульйону, насипати в нього какао порошок, добре розмішати його, а потім відкласти в сторону.
Решта три склянки цього ж бульйону змішати у великій мисці з чилі, консервованими помідорами, вином і оцтом, лавровим листом, родзинками, спеціями, потім цю суміш прогріти на дуже слабкому вогні. Влити в цю суміш шоколадний бульйон, додати половинку шоколаду, перемішати, потримати на вогні до тих пір, поки шоколад не розчиниться повністю, знову відставити убік. Маслом скропити очищені овочі (часник, селера, картопля і цибуля), обсмажити всі ці компоненти на сильному вогні в сковороді. На вісім рівних частин нарізати яловичий стейк, натерти його сумішшю з перцю і солі. Поставити на середній вогонь чавунну сковороду, нагріти на ній дві ст. ложки оливкової олії, як тільки воно придбає коричневий колір, обсмажити не німий з обох сторін шматки стейка по дві хвилини.
Обсмажене м'ясо перекласти до овочів, залити все шоколадно-пряним бульйоном, накрити посуд кришкою, до готовності тушкувати на дуже повільному вогні. В окрему миску перелити бульйон, як тільки м'ясо приготується повністю, потім процідити його. Висипати в проціджений бульйон борошно, перемішати до розчинення грудочок, приготовленою сумішшю ще раз залити м'ясо, накрити посуд кришкою, включити вогонь сильніше, готувати м'ясо в шоколадному соусі ще хвилин п'ятнадцять.
М'ясо, яке було приготовлено в шоколадному соусі, набуває незвичайний, можна навіть сказати, вельми своєрідний смак. Більшість людей, які вперше чути про це блюдо, можливо, скажуть про те, що шоколад є поганим доповненням до м'яса, так як додасть йому солодощі. Насправді, солодким м'ясо, приготоване в шоколадному соусі, абсолютно не стає, зате воно набуває ароматний, абсолютно неповторний присмак шоколаду.
Для приготування м'яса в шоколаді знадобляться наступні компоненти:
- Бульйон м'ясний концентрований (чотири склянки);
- Какао порошок (дві ст. Ложки);
- Червоне сухе вино (половина склянки);
- Золотистий родзинки (половина склянки);
- Консервовані томати (360 г);
- Гіркий шоколад (половина плитки);
- Порошок чілі (одна ст. Ложка);
- Лист лавровий (дві шт.);
- Орегано сушений (05 ч. Ложки);
- Кориця мелена (одна ч. Ложка);
- Кмин (одна ч. Ложка);
- Борошно пшеничне (14 склянки);
- Стейк яловичий (32 кг);
- Олія оливкова холодного віджиму (три ст. Ложки);
- Часнику зубці очищені (п'ять штук);
- Оцет столовий (одна ч. Ложка);
- Стебла селери (дві штуки);
- Бульби картопляні (чотири штуки);
- Цибуля ріпчаста великий (одна штука);
- Морквина (три штуки).
Трохи підігріти один стакан міцного м'ясного бульйону, насипати в нього какао порошок, добре розмішати його, а потім відкласти в сторону.
Решта три склянки цього ж бульйону змішати у великій мисці з чилі, консервованими помідорами, вином і оцтом, лавровим листом, родзинками, спеціями, потім цю суміш прогріти на дуже слабкому вогні. Влити в цю суміш шоколадний бульйон, додати половинку шоколаду, перемішати, потримати на вогні до тих пір, поки шоколад не розчиниться повністю, знову відставити убік. Маслом скропити очищені овочі (часник, селера, картопля і цибуля), обсмажити всі ці компоненти на сильному вогні в сковороді. На вісім рівних частин нарізати яловичий стейк, натерти його сумішшю з перцю і солі. Поставити на середній вогонь чавунну сковороду, нагріти на ній дві ст. ложки оливкової олії, як тільки воно придбає коричневий колір, обсмажити не німий з обох сторін шматки стейка по дві хвилини.
Обсмажене м'ясо перекласти до овочів, залити все шоколадно-пряним бульйоном, накрити посуд кришкою, до готовності тушкувати на дуже повільному вогні. В окрему миску перелити бульйон, як тільки м'ясо приготується повністю, потім процідити його. Висипати в проціджений бульйон борошно, перемішати до розчинення грудочок, приготовленою сумішшю ще раз залити м'ясо, накрити посуд кришкою, включити вогонь сильніше, готувати м'ясо в шоколадному соусі ще хвилин п'ятнадцять.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.