Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Кориця - пряність або ліки?
Опубліковано : 13-08-2015, 08:45 | Категорія: Здоров'я
Згадка дерева кориці знайдено в китайської трав'яної книзі 2700 років тому. Це ймовірно, найдавніша спеція в світі. На додаток до смакових якостей кориця також має вельми обширні лікувальні властивості.
Кориця є популярною і широко використовуваною спецією. На кухні ця пряність використовується в компотах, фруктових соках, глінтвейні та інших напоях, або у вигляді для пирогів, печива або страви з рису. У стародавні часи, трави та спеції додавали в їжу для поліпшення її смаку. Стародавні лікарі спостерігали значне поліпшення стану хворих, які вживали корицю.
Найбільш важливе з'єднання, яке міститься в кориці - коричний альдегід, що має протигрибкові властивості (пригнічує ріст цвілі і псування продуктів харчування), протипухлинні і антимутагенні. Спеція містить й інші сполуки, такі як флавоноли, ізофлавони, катехіни і еллаговая кислота, хлорогенова кислота. Ефірна олія кориці має антисептичні властивості, і його основні компоненти коричний альдегід і евгенол.
Антиоксиданти кориці
У будь-якому організмі людини відбувається природний процес окислення, зокрема жирних кислот. Наша антиоксидантна система намагається протидіяти цим процесам і видалити надлишок вільних радикалів, відповідальних за деградацію клітинних мембран і клітинного старіння. Тим не менш, перевиробництво реактивних форм кисню є джерелом окисного стресу і призводить до дегенеративних процесів.
Продукти, які ми вживаємо повинні містити в своєму складі з'єднання з антиоксидантами для запобігання окисного пошкодження. Фрукти, овочі, спеції і трави мають сильні антиоксидантні властивості. Таким чином, природні сполуки можуть бути ефективними проти канцерогенних процесів і прискореного старіння клітин. Екстракт кориці має сильну здатність поглинати вільні радикали.
Кориця та діабет типу 2
Цукровий діабет 2 типу є хронічним метаболічним захворюванням, яке вражає близько 3% світового населення. Виявлено що екстракт кориці може бути використаний для зниження рівня глюкози в крові за рахунок підвищення чутливості до інсуліну і уповільнення всмоктування вуглеводів у тонкому кишечнику. Доведено що рівень цукру в крові знижувався залежно від дози екстракту.
Кориця і виразкова хвороба шлунка
Найбільш поширеними і небезпечними є бактерії Helicobacter Pylori. Вони несуть відповідальність за хронічний гастрит і виразку, які ведуть до ракових змінам. Проти H. Pylori використовується антибактеріальна терапія. Це лікування є складним і часто викликає резистентність бактерій. Cуществуют рослинні екстракти, здатні інгібувати бактеріальний ріст бактерій - майоран, розмарин, лимонник, і ромашка, але найсильніший інгібуючий ефект на ріст бактерій дав екстракт кориці.
Кориця є популярною і широко використовуваною спецією. На кухні ця пряність використовується в компотах, фруктових соках, глінтвейні та інших напоях, або у вигляді для пирогів, печива або страви з рису. У стародавні часи, трави та спеції додавали в їжу для поліпшення її смаку. Стародавні лікарі спостерігали значне поліпшення стану хворих, які вживали корицю.
Найбільш важливе з'єднання, яке міститься в кориці - коричний альдегід, що має протигрибкові властивості (пригнічує ріст цвілі і псування продуктів харчування), протипухлинні і антимутагенні. Спеція містить й інші сполуки, такі як флавоноли, ізофлавони, катехіни і еллаговая кислота, хлорогенова кислота. Ефірна олія кориці має антисептичні властивості, і його основні компоненти коричний альдегід і евгенол.
Антиоксиданти кориці
У будь-якому організмі людини відбувається природний процес окислення, зокрема жирних кислот. Наша антиоксидантна система намагається протидіяти цим процесам і видалити надлишок вільних радикалів, відповідальних за деградацію клітинних мембран і клітинного старіння. Тим не менш, перевиробництво реактивних форм кисню є джерелом окисного стресу і призводить до дегенеративних процесів.
Продукти, які ми вживаємо повинні містити в своєму складі з'єднання з антиоксидантами для запобігання окисного пошкодження. Фрукти, овочі, спеції і трави мають сильні антиоксидантні властивості. Таким чином, природні сполуки можуть бути ефективними проти канцерогенних процесів і прискореного старіння клітин. Екстракт кориці має сильну здатність поглинати вільні радикали.
Кориця та діабет типу 2
Цукровий діабет 2 типу є хронічним метаболічним захворюванням, яке вражає близько 3% світового населення. Виявлено що екстракт кориці може бути використаний для зниження рівня глюкози в крові за рахунок підвищення чутливості до інсуліну і уповільнення всмоктування вуглеводів у тонкому кишечнику. Доведено що рівень цукру в крові знижувався залежно від дози екстракту.
Кориця і виразкова хвороба шлунка
Найбільш поширеними і небезпечними є бактерії Helicobacter Pylori. Вони несуть відповідальність за хронічний гастрит і виразку, які ведуть до ракових змінам. Проти H. Pylori використовується антибактеріальна терапія. Це лікування є складним і часто викликає резистентність бактерій. Cуществуют рослинні екстракти, здатні інгібувати бактеріальний ріст бактерій - майоран, розмарин, лимонник, і ромашка, але найсильніший інгібуючий ефект на ріст бактерій дав екстракт кориці.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.