Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Маринована морква з кунжутом
Опубліковано : 15-06-2015, 15:08 | Категорія: Хобі
Щоб приготувати оригінальний салат з моркви потрібно:
• 500 г великої моркви
• часник
• 1 см свіжого імбиру
• 1 ч. Л. рідкого меду
• 05 ст. л. пасти тахині (сезамову пасти з кунжуту)
• по 3 ст. л. соєвого соусу і оливкового масла
• половина лимона
• зелень
• 40 г кунжуту
Як приготувати:
1. За допомогою овочерізки нарізати моркву тонкою локшиною. Якщо овочерізка відсутня, натерти корейської теркою або натерти на великі скибочки на чотиригранної тертці, сторона з двома-трьома найбільшими щілинами, а потім нарізати ці скибочки моркви соломкою гострим ножем.
2. Для приготування маринаду подрібнити імбир і 1 - 3 зубчики часнику, кількість за смаком, змішати з іншими рідкими компонентами - пастою, медом, соусом і олією.
3. Вичавити в маринад лимонний сік, перемішати.
4. Змішати морква з маринадом, закрити і на 12 годин поставити в холодильник.
5. Кунжут швидко прогріти на сухій дуже гарячій сковороді. Готову мариновану моркву перед подачею густо посипати зеленню за смаком і кунжутним насінням.
Примітка: самостійно приготувати кунжутну або сезамову пасту для соусів і маринадів досить просто. Для цього треба блендером подрібнити стакан сухо обсмажених насіння і змішати з трьома ложками оливкової олії, але це займає певний час, та й пасті корисно вистоятися в закритій тарі перед вживанням. Коли пасти немає, в маринаді можна її замінити волоськими горіхами, стовченими з дрібкою кумина (зіра) або перцю і розтертими з оливковою олією.
• 500 г великої моркви
• часник
• 1 см свіжого імбиру
• 1 ч. Л. рідкого меду
• 05 ст. л. пасти тахині (сезамову пасти з кунжуту)
• по 3 ст. л. соєвого соусу і оливкового масла
• половина лимона
• зелень
• 40 г кунжуту
Як приготувати:
1. За допомогою овочерізки нарізати моркву тонкою локшиною. Якщо овочерізка відсутня, натерти корейської теркою або натерти на великі скибочки на чотиригранної тертці, сторона з двома-трьома найбільшими щілинами, а потім нарізати ці скибочки моркви соломкою гострим ножем.
2. Для приготування маринаду подрібнити імбир і 1 - 3 зубчики часнику, кількість за смаком, змішати з іншими рідкими компонентами - пастою, медом, соусом і олією.
3. Вичавити в маринад лимонний сік, перемішати.
4. Змішати морква з маринадом, закрити і на 12 годин поставити в холодильник.
5. Кунжут швидко прогріти на сухій дуже гарячій сковороді. Готову мариновану моркву перед подачею густо посипати зеленню за смаком і кунжутним насінням.
Примітка: самостійно приготувати кунжутну або сезамову пасту для соусів і маринадів досить просто. Для цього треба блендером подрібнити стакан сухо обсмажених насіння і змішати з трьома ложками оливкової олії, але це займає певний час, та й пасті корисно вистоятися в закритій тарі перед вживанням. Коли пасти немає, в маринаді можна її замінити волоськими горіхами, стовченими з дрібкою кумина (зіра) або перцю і розтертими з оливковою олією.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.