Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Готуємо смачно і здорово
Опубліковано : 13-05-2015, 18:38 | Категорія: Дім
Якість готується їжі залежить не тільки від продуктів і кулінарних здібностей кухаря, але і неабиякою мірою від посуду, в якому готують. Тому підійдіть до питання вибору посуду з усією відповідальністю.

Різноманітність вибору кухонного посуду
Посуд для кухні з тефлоновим покриттям колись була дуже популярна. Вона зручна, на ній нічого не пригорає, можна готувати без масла, що, безумовно, корисно, тому що при нагріванні масло виділяє канцерогенні речовини. Істотний мінус - дуже примхлива. Не терпить ніяких абразивних матеріалів і навіть металевих ложок. Підходити до неї можна тільки з дерев'яними лопатками, і це дуже серйозно, оскільки при найменшому пошкодженні тефлонового покриття, посуд стає непридатна і навіть небезпечна для приготування їжі. Також при дуже сильному нагріванні можуть почати виділятися ті самі канцерогени.
Зараз на зміну тефлоновим покриттям приходить термолоновим . Термолон - це спеціальне керамічне покриття, позбавлене недоліків тефлону. Тобто, посуд не сколюється при ударах, легко миється, швидко нагрівається, годиться для самих різних плит.
Перевірені часом емальовані каструлі і коновки ось вже багато років не виходять з ужитку. Справді, ця посуд не дорога, не окислюється, в ній можна готувати і зберігати все, що завгодно. Вибираючи емальований посуд, віддайте перевагу темної емалі, в такий їжа буде швидше нагріватися, так як біла відображає тепло. І добре також вибрати важче, з товстими стінками - вона має більш міцну емаль і краще протистоїть деформації. Роблячи вибір на користь емальованого посуду, майте на увазі, що вона теж вимагає акуратності. При сильному ударі емаль може відколотися, при різкому перепаді температур тріснути, а посуд з пошкодженою емаллю не годиться для приготування їжі.
Посуд з нержавіючої сталі - Абсолютно безпрограшний варіант: вона гігієнічна, міцна, красива і функціональна. Вона легко миється, має потовщене багатошарове дно, завдяки якому їжа, яку в ній готують, рівномірно нагрівається і швидко встигає. Цей посуд буде вірою і правдою служити вам багато років. Правда, вона досить дорога.
Посуд з скла або склокераміки - Теж не дешевий варіант. Переваг багато: безпечна, не виділяє шкідливих речовин, не вступає в реакцію з продуктами (також, як і нержавійка), на ній не утворюється накип, легко миється. Можна в ній готувати як на плиті, так і в мікрохвильовці. Не забувайте, однак, що це все ж скло, хоч і жаропрочное, а значить, володіє певною крихкістю.
Чавунна посуд. Кухонний старожил. Пам'ятає ще часів наших бабусь і не збирається здавати свої позиції. Справді, старі добрі чавунні сковорідки довговічні, добре тримають тепло і мають досить хороші антипригарні властивості.
Мати на кухні красиву і зручну посуд - мрія кожної господині.

Різноманітність вибору кухонного посуду
Посуд для кухні з тефлоновим покриттям колись була дуже популярна. Вона зручна, на ній нічого не пригорає, можна готувати без масла, що, безумовно, корисно, тому що при нагріванні масло виділяє канцерогенні речовини. Істотний мінус - дуже примхлива. Не терпить ніяких абразивних матеріалів і навіть металевих ложок. Підходити до неї можна тільки з дерев'яними лопатками, і це дуже серйозно, оскільки при найменшому пошкодженні тефлонового покриття, посуд стає непридатна і навіть небезпечна для приготування їжі. Також при дуже сильному нагріванні можуть почати виділятися ті самі канцерогени.
Зараз на зміну тефлоновим покриттям приходить термолоновим . Термолон - це спеціальне керамічне покриття, позбавлене недоліків тефлону. Тобто, посуд не сколюється при ударах, легко миється, швидко нагрівається, годиться для самих різних плит.
Перевірені часом емальовані каструлі і коновки ось вже багато років не виходять з ужитку. Справді, ця посуд не дорога, не окислюється, в ній можна готувати і зберігати все, що завгодно. Вибираючи емальований посуд, віддайте перевагу темної емалі, в такий їжа буде швидше нагріватися, так як біла відображає тепло. І добре також вибрати важче, з товстими стінками - вона має більш міцну емаль і краще протистоїть деформації. Роблячи вибір на користь емальованого посуду, майте на увазі, що вона теж вимагає акуратності. При сильному ударі емаль може відколотися, при різкому перепаді температур тріснути, а посуд з пошкодженою емаллю не годиться для приготування їжі.
Посуд з нержавіючої сталі - Абсолютно безпрограшний варіант: вона гігієнічна, міцна, красива і функціональна. Вона легко миється, має потовщене багатошарове дно, завдяки якому їжа, яку в ній готують, рівномірно нагрівається і швидко встигає. Цей посуд буде вірою і правдою служити вам багато років. Правда, вона досить дорога.
Посуд з скла або склокераміки - Теж не дешевий варіант. Переваг багато: безпечна, не виділяє шкідливих речовин, не вступає в реакцію з продуктами (також, як і нержавійка), на ній не утворюється накип, легко миється. Можна в ній готувати як на плиті, так і в мікрохвильовці. Не забувайте, однак, що це все ж скло, хоч і жаропрочное, а значить, володіє певною крихкістю.
Чавунна посуд. Кухонний старожил. Пам'ятає ще часів наших бабусь і не збирається здавати свої позиції. Справді, старі добрі чавунні сковорідки довговічні, добре тримають тепло і мають досить хороші антипригарні властивості.
Мати на кухні красиву і зручну посуд - мрія кожної господині.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.