Вибір хутряної шапки
Всі дівчата і жінки задаються питанням про те, як слідувати модним тенденціям, навіть холодною зимою залишаючись...
Як позбутися мозолів вдаючись до народної медицини
Огрубіла в результаті тривалого впливу з твердою поверхнею шкіра - утворює мозолі. Зустрічаються, в основному, на руках...
Думки про безглютенової дієті
Безглютеновая дієта може мати ряд позитивних сторін для вашого здоров'я, але не варто також забувати і про деяких...
Готуємо кашу з гороху
Опубліковано : 8-03-2015, 10:46 | Категорія: Хобі
З давніх часів люди вживають горох у вигляді каш, супів, киселів і навіть пирогів. Цей продукт дуже смачний і корисний для здоров'я і для фігури. Він містить кальцій, білки, амінокислоти, антиоксиданти, залізо і вітаміни, тому рекомендований при лікувальному харчуванні та годуванні дітей.

Горох повинен бути присутнім у раціоні кожної людини, і цій статті ми навчимо вас, як правильно його готувати.
Готуємо горох
Найкориснішим вважається нелущений горох, але щоб приготувати такий продукт, його обов'язково вимочують у воді. Для цього його слід залишити на 7:00 або ж на всю ніч. Інгредієнт перебирають і промивають кілька разів під проточною водою.
Посуд для приготування каші теж слід вибирати уважно, краще скористатися каструлями з тефлоновим покриттям або чавунними каструлями. А якщо ви звикли готувати їжу в комфортних умовах, то відмінний рецепт знайдете тут: горохова каша в мультиварці .
Варимо кашу правильно!
Варити кашу краще в тій воді, в якій ви залишили на ніч вимочувати крупу. Взявши толстодонную каструлю, поставте її на повільний вогонь або на середнє полум'я і доведіть до кипіння.
Коли вміст закипить, додайте сіль і поставте на повільний вогонь. Варити її слід не менше 30 хвилин до повної готовності.
Оскільки горох пригорає дуже швидко, то кашу слід помішувати постійно. Якщо вода википить до того моменту, поки зваритися крупа, долийте гарячої води в міру необхідності.
Готовність каші ви побачите тоді, коли вона придбає пюреобразную форму. Наприкінці її можна пом'яти толкушкой для картоплі. А щоб вона ще більше була схожа на пюре, при варінні у воду додайте невелику кількість рослинної олії.
Найпростіший спосіб заправки каші - це вершкове масло або ж лук, обсмажений на рослинному маслі. Але можна застосовувати овочі, пасеровані на сковороді, нарізавши цибулю і моркву.
Урізноманітнити страву можна шкварками, зеленню, грибами, болгарським перцем і вареним м'ясом. Заправити кашу можна вершками, якщо використовувати 22% жирності в вершках, повчитися просто чудовий смак.
Якщо ви готуєте кашу для дитини і хочете наситити її корисними елементами, то в кінці варіння, додайте в каструлю бульйон, зварений на м'ясі з овочами.
Є маса рецептів, як урізноманітнити такий вид каші, можна використовувати спеції, трави, прянощі, зелень, овочі, м'ясо, гриби та багато іншого. Готову крупу можна наситити будь-яким смаком, який подобатися вашим дітям або чоловіку.
Звичайно, і сам смак гороху просто відмінний, він підійде і тим, хто дотримується дієти або лікувального харчування, любителям м'яса або вегетаріанцям. А користь, яку таке блюдо здатне принести вашому організму, зовсім важко переоцінити.
Отже, ви дізналися секрети правильного приготування улюбленої страви всіх дорослих і дітей і можете з легкістю порадувати своїх близьких таким розмаїттям на столі. Експериментуйте з інгредієнтами, шукайте найкращий смак, і будьте впевнені, таку кашу зіпсувати складно.

Горох повинен бути присутнім у раціоні кожної людини, і цій статті ми навчимо вас, як правильно його готувати.
Готуємо горох
Найкориснішим вважається нелущений горох, але щоб приготувати такий продукт, його обов'язково вимочують у воді. Для цього його слід залишити на 7:00 або ж на всю ніч. Інгредієнт перебирають і промивають кілька разів під проточною водою.
Посуд для приготування каші теж слід вибирати уважно, краще скористатися каструлями з тефлоновим покриттям або чавунними каструлями. А якщо ви звикли готувати їжу в комфортних умовах, то відмінний рецепт знайдете тут: горохова каша в мультиварці .
Варимо кашу правильно!
Варити кашу краще в тій воді, в якій ви залишили на ніч вимочувати крупу. Взявши толстодонную каструлю, поставте її на повільний вогонь або на середнє полум'я і доведіть до кипіння.
Коли вміст закипить, додайте сіль і поставте на повільний вогонь. Варити її слід не менше 30 хвилин до повної готовності.
Оскільки горох пригорає дуже швидко, то кашу слід помішувати постійно. Якщо вода википить до того моменту, поки зваритися крупа, долийте гарячої води в міру необхідності.
Готовність каші ви побачите тоді, коли вона придбає пюреобразную форму. Наприкінці її можна пом'яти толкушкой для картоплі. А щоб вона ще більше була схожа на пюре, при варінні у воду додайте невелику кількість рослинної олії.
Найпростіший спосіб заправки каші - це вершкове масло або ж лук, обсмажений на рослинному маслі. Але можна застосовувати овочі, пасеровані на сковороді, нарізавши цибулю і моркву.
Урізноманітнити страву можна шкварками, зеленню, грибами, болгарським перцем і вареним м'ясом. Заправити кашу можна вершками, якщо використовувати 22% жирності в вершках, повчитися просто чудовий смак.
Якщо ви готуєте кашу для дитини і хочете наситити її корисними елементами, то в кінці варіння, додайте в каструлю бульйон, зварений на м'ясі з овочами.
Є маса рецептів, як урізноманітнити такий вид каші, можна використовувати спеції, трави, прянощі, зелень, овочі, м'ясо, гриби та багато іншого. Готову крупу можна наситити будь-яким смаком, який подобатися вашим дітям або чоловіку.
Звичайно, і сам смак гороху просто відмінний, він підійде і тим, хто дотримується дієти або лікувального харчування, любителям м'яса або вегетаріанцям. А користь, яку таке блюдо здатне принести вашому організму, зовсім важко переоцінити.
Отже, ви дізналися секрети правильного приготування улюбленої страви всіх дорослих і дітей і можете з легкістю порадувати своїх близьких таким розмаїттям на столі. Експериментуйте з інгредієнтами, шукайте найкращий смак, і будьте впевнені, таку кашу зіпсувати складно.
(голосів:0)
Інше не менш цікаве:
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.